Sector 2 - Sos Fundeni 53

Freon Auto

Incarcare cu Freon Auto 134 si noul freon ecologic 1234YF

Ce cuprinde si care sunt etapele unei incarcari cu freon auto R134a sau 1234yf:

– Inspectia vizuala a circuitului frigorific pentru identificarea eventualelor probleme;
– Verificarea presiunii freonului din instalatie si a temperaturilor din circuit;
– Urmeaza etapa de vacumare care permitere extragerea umezelii si a contaminantilor din instalatie precum si un nou test de etanseitate, de aceasta data in vacuum;
– Incarcare instalatie cu freon R134a sau 1234YF conform specificatiilor producatorului. Folosim un aparat profesional care permite selectarea exacta a modelului de autoturism pe care se face operatiunea de incarcare cu freon auto, precum si cantitatea de freon auto necesară functionarii corecte a instalatiei;
– Introducere substanta fluorescenta
– Se completeaza cu ulei frigorific PAG pentru o buna functionare a sistemului de aer conditionat auto;
– Se porneste instalatia de climatizare, se verifica presiunile de lucru si temperaturile in sarcina;
– Se elibereaza un raport de test care cuprinde toate operatiunile efectuate.

Preturi Incarcare Freon

1. Freon 134150 ron ( maxim 500g)
– Serviciul include: procesul de curățare/vacumare/schimb ulei/substanta contrast/test presiune și incarcare freon (în limita a 500 grame)
pentru autoturismele care depășesc 500 grame de freon, prețul pentru freonul suplimentar este de 30 lei/100 grame.
– Operațiunea dureaza minim 15 minute

2. Freon ecologic 1234YF100 ron / 100g

Serviciul include: procesul de curățare/vacumare/schimb ulei/substanta contrast/test presiune și incarcare freon

3. De asemenea, pot apărea complicații în cazul în care autovehicului a suferit accidente sau modificări care sa fi afectat integritatea instalației de aer condiționat, sau în unul din următoarele cazuri:

– ventilul conectorului de service nu etanșează;
– supapa de destindere este blocată;
– senzorul de presiune este defect;
– sonda evaporator este defectă;
– compresorul nu se află în parametrii normali de functionare;
– filtrul deshidratant înfundat (colmatat)
Pentru aceste situații, nu se va mai achita prețul serviciului ci doar tariful diagnosticării pe aparat: 45 lei.

 Toate aparatele din comert inclusiv ale noastre sunt capabile sa depisteze doar scurgerile MAJORE in concluzie daca aveti scurgeri minore aparatele nu le pot detecta.

Pentru acest serviciu nu se oferta garantie !

Preturile afisate nu includ TVA

 • Servicii Premium
  Lucram cu cele mai bune materiale de pe piata pentru a oferii o calitate ridicata a lucrarilor
 • Personal cu Experienta
  Personalul nostru are o experienta de peste 10 ani atat in montajul foliei auto cat si pentru restul serviciilor oferite
 • Informatii
  Personalul nostru amabil si calificat va va ajuta cu placere cu orice problema si va asista cu toate informatiile necesare legat de produsele oferite.
 • Servicii Rapide
  Lucram doar pe baza de programare iar fiecare masina in parte beneficiaza de un anumit timp pentru ca rezultatul sa fie ireprosabil.

ÎNCARCAREA CU FREON ECOLOGIC (R1234YF)

De ce este nevoie de un nou refrigerant pe piață?

După interzicerea refrigerantului R-12 la începutul anilor ’90 din cauza toxicității transmise în atmosferă, noul agent frigorific (freon) R-134a a fost utilizat pe toate tipurile de vehicule cu instalație de climatizare, datorită faptului că avea avantajul de a nu conține clor, astfel încât, prin utilizarea sa, nu există niciun pericol pentru stratul de ozon.

Însă, deși, mult mai ecologic ca predecesorul său, freonul R-134a are un potențial substanțial de a mări încălzirea globală. Potențialul de încălzire globală, sau GWP, reprezintă o masură a cantității de căldură pe care un gaz cu efect de seră îl poate captura în atmosferă.

R134A are GWP-ul de 1430, în timp ce guvernele americane și europene solicită utilizarea unui agent frigorific cu un potențial de încălzire globală (GWP) mai mic de 150.

În 2006, Uniunea Europeană a adoptat o directivă cunoscută sub numele de 2006/40 / EC. Scopul directivei a fost acela de a reduce emisiile de gaze fluorurate cu efect de seră generate de sistemele mobile de climatizare. Obiectivul final a fost acela de a avea autovehicule care utilizează agenți frigorifici care au un potențial de încălzire globală mai mic de 150.

La 1 ianuarie 2017, orice vehicul nou care utilizează un agent frigorific cu un GWP mai mare decat 150 va fi interzis în Uniunea Europeană.

Ce este R1234yf?

R1234yf este un agent frigorific sintetic HFO, dezvoltat în comun de DuPont și Honeywell ca succesor al refrigerantului R134a pentru instalațiile de climatizare pentru automobile.

Potentialul său de încălzire globală (GWP) este ultra-scăzut, cu un rating mai mic de 1. Însemnând că un kilogram de R1234yf eliberat în atmosferă are un efect de seră semnificativ mai redus decât un kilogram de dioxid de carbon

Anii de cercetare intensivă au fost intreprinși de industria automobilelor pentru a găsi un înlocuitor pentru R134a, rezultând ca noul agent frigorific R1234yf să fie folosit pentru noile sisteme

În comparație cu R134a, s-au realizat îmbunătățiri considerabile ale calității și robusteții componentelor, precum și respectarea mai multor standarde noi SAE (Societatea de Ingineri de Automobile) în sistemele R1234yf. Sistemele sunt proiectate pentru a preveni scurgerile potențiale ale agentului frigorific în interiorul vehiculului

Din punct de vedere al serviciului și al reparației, R1234yf are proprietăți termice similare cu R134a, ceea ce înseamnă că defecțiunile pot fi diagnosticate folosind aceleași metode ca pentru R134a

Cea mai mare diferență este clasa de inflamabilitate A2L a lui R1234yf, ceea ce înseamnă că este ușor inflamabil. Acest lucru implică precauții suplimentare în ceea ce privește depozitarea, transportul și manipularea acestui gaz.

În comparație cu interdicția regrigerantului R12, livrările de R134a vor ramâne disponibile pentru întreținerea echipamentelor existente însă din anul 2017 toți producătorii de automobile sunt obligați să echipeze noile vehicule cu instalația de climatizare necesară noului agent frigorific R1234yf.

Beneficii:

Conceput pentru utilizarea în sisteme de climatizare mobile
Capacitate de răcire similară și eficieță energetică ca a refrigerantului R134a
Potrivit tuturor climelor din întreaga lume
Reduce impactul asupra mediului
Respectă cele mai stricte standarde de mediu din lume
GWP de doar 1 – Potențial de epuizare a ozonului.

Protectie Premium pentru farurile tale

Folie Transparenta Faruri

 • Perfect Transparenta
  Folia este transparenta si nu afecteaza lumina
 • Protejeaza
  Protejeaza de pietricele, zgarieturi si previne matuirea
 • Rezistenta
  Oferim garantie intre 3 si 5 ani
Programeaza-te acum
go top