Freon Auto

folie auto
FxAuto detine aparate profesionale care permit selectarea exacta a marcii si modelul autoturismului pentru care dorim sa facem operatiunea de verificare si incarcare cu freon, cantitatea de freon cat si de ulei necesara functionarii corecte a instalatiei, dar si identificarea eventualelor pierderi.

Pentru incarcare cu freon auto, este recomandat sa apelam la specialisti.

Operatiunea de incarcare cu freon se face doar dupa ce instalatia a fost testata cu aparatele profesionale, pe care le detinem( TEXA KONFORT 670 EVOLUTION -cel mai complex si complet aparat profesional de incarcare cu freon auto) de incarcare freon, care initial curata instalatia, o testeaza verificand eventuale scurgeri sau rasuflari de freon iar apoi se trece la faza de incarcare freon auto daca testele sunt bune.

DISPONIBIL DOAR IN LOCATIA DIN SECTORUL 2 SOS FUNDENI NR 92

Pret
PRET – Incarcare Freon + testare instalatie + ulei compresor+substanta contrastde la 140 Ron(700g)

 

***  GARANTIE 3 ZILE 

*** Cantitatea de freon difera de la  o masina la alta, in functie de producator si este afisata pe capota masinii. Ce depaseste de 700g se taxeaza cu 10 ron / 50g.

In Martie 2018 pretul freonului s-a triplat, asa ca am fost nevoiti sa marim preturile.

ETAPELE DE INCARCARE FREON ALE INSTALATIEI DE CLIMATIZARE A AUTOTURISMULUI DVS:


1. Cuplarea aparatului la sistemul de climatizare al masinii dvs.
2. Selectarea marcii, modelului, anului de fabricatie al masinii dvs. din baza de date a aparatului de incarcare freon.
3. Prima operatiune efectuata de aparatul nostru de incarcare freon auto este aceea de a identifica prezenta freonului si uleiului din instalatia de climatizare.
4. Se trece apoi la extragerea freonului si uleiului din sistemul de climatizare. Odata cu aceasta operatiune, se indeparteaza si umiditatea din sistemul de aer conditionat precum si a impuritatilor depuse de-a lungul timpului si continute de uleiul din instalatie, care este depozitat intr-un recipient special.
5. Dupa procesul de vidare a instalatiei AC se trece la incarcare freon auto R134a, in cantitatea specifica marcii si modelului masinii dvs.
6. In aceleasi timp, se face si umplerea automata cu ulei in cantitatea necesara, asa cum recomanda producatorul masinii.
7. Odata cu procesul de incarcare freon, pe instalatie se introduce si o substanta de contrast, care va permite ulterior, in cazul eventualelor pierderi de freon auto, sa identificam cu ajutorul ochelarilor speciali si a lampii cu UV pe unde s-a scurs acesta.
8. Dupa verificare si incarcare freon a instalatiei de climatizare a masinii dvs., substanta de contrast si ulei, aparatul va incepe efectuarea testelor de functionare, prin verificarea parametrilor sistemului de climatizare.

9. Durata procesului este cuprinsa intre 10 si 30 de minute in functie de masina, si motorizarea acesteia.
SFATUL NOSTRU Porniti climatizarea cel putin o data la 15 zile. Acest lucru va permite lubrefierea sistemului si evita pierderea etanseitatii sistemului. Aceasta permite evitarea efectuarii de reparatii nedorite.

DISPONIBIL DOAR IN LOCATIA DIN SECTORUL 2 SOS FUNDENI NR 92

 

Cum functioneaza sistemul de climatizare?

Climatizarea este un sistem complex, cuprins dintr-un circuit de aer si dintr-un circuit inchis de agent refrigerant (bucla de climatizare). Obectivul acestui sistem este de a scoate caldura din aerului care intra in habitaclu (la trecerea prin evaporator). In consecinta, aceasta caldura este restituita in aerul exterior, sub capota motorului (la trecerea prin condensator).

Petru realizarea acestui lucru, climatizarea utilizeaza in circuitul inchis, un principiu fizic simplu: Fluidul refrigerant (freonul) absoarbe caldura prin trecerea din starea lichida in starea gazoasa si elibereaza cadura la tecerea din starea gazoasa in starea lichida.
In circulatia in interiorul buclei de climatizare, fluidul refrigerant trece succesiv din stare gazoasa in stare lichida. Aceste schimbari de stare ale fluidului permit la nivelul circuitului de aer:

freon auto